Under våren kommer klubben att erbjuda medlemmar och kursdeltagare olika föreläsningar. Lotta Gustavsson kommer att föreläsa vid 3 tillfällen om hälsa och beteende från valp till den gamla hunden. Veterinär Anders Wilhelmsson föreläser om hundars skador i skog och mark. Återkommer om närmare presentation av föreläsarna och dagar och tider för detta.

Vår uppgift i Utbildningskommittén är att ordna kurser till medlemmarna. Inspirera Instruktörerna så de vill ha kurser. Hålla ögonen öppna efter nya intresserade medlemmar som skaffat sig bra kunskap om hund och som kanske vill utbilda sig till instruktör. Först får de gå som hjälpinstuktör och då har de chansen att kolla om detta verkligen är något för dem.
Svenska Brukshundklubben har många utbildningar och man kan bli instruktör inom olika områden  beroende på vart intresset ligger.
Utbildningen ska också anordna föreläsningar och kurser för instruktörer och medlemmar. I distriktet samordnas det en del föreläsningar.

Utbildningskommitté

Sammankallande