GrattisThomas och Özzi som blev 5:a på Patrullhunds SM

SM nästa för Özzi och Thomas Lindberg efter att idag blivit tvåa på DM för patrullhundar.
Thomas säger :Full pott i spåret, en hyfsad patrullstig och ett upplet lite över förväntan bäddade för detta. Så nu har vi bara lydnaden att både grov- och finslipa fram till september. Så jävla stolt över hur hon har hållt ihop under den långa tävlingsdagen
på Falbygdens Brukshundklubb.

SBK´s tjänstehundsverksamhet har som huvudinriktning att rekrytera hundar och människor för utbildning till tjänstehundsekipage inom totalförsvaret.

Intresserade medlemmar utbildar sin privata hundar till (patrull eller räddningshund) och efter godkänt prov kontrakteras dessa i totalförsvaret.

Izo

Özzi

Klubben har fått en ny försvarsmaktshund! Grattis Thomas Lindberg och Özzi!

Tjänstehundskommittéen

består av

Maria Lögdlund
maria.logdlund@bredband.net

kontakta Maria om du är intresserad av räddningshund

Ulla Malmgren

izobrev@glocalnet.net

kontakta Ulla om du är intresserad av patrullhund

Verksamhetsberättelse tjänstehund – år 14

Året började med en informationskväll  5 februari angående utbildning till patrullhund i hemvärnet. Informationen innehöll hur en anlagstest, utbildning och hur själva provet till patrullhund går till.

Under våren inleddes samarbete med Skara Brukshundklubb angående planering och genomförande av ett DM i patrullhund. Tävlingen genomfördes på Skara brukshundklubb 24 maj med sex ekipage. Två stycken av deltagarna i tävlingen representerade Skaraborg på SM i Boden 22-24 aug. En av dessa fick en 3- placering. Momenten i tävlingen innebär patrullstig, spårupptag med spårarbete, upplet och lydnad.

I september deltog tre av klubbens patrullhunds - ekipage i funktionskontroll i Karlsborg. Kontrollen innehåller skott, bas, patrullering, spårupptag+ spårarbete.

Under hösten fick klubben ännu  ett patrullhunds - ekipage godkänt.

Våra hundar har under året deltagit i eftersök i samarbete med polis, hemvärn och missing people.

Tjänstehundskommittén

Ulla Malmgren