Landslaget 2022

Landslagsuttagningen detta året gick av stapeln i Torvalla där några av Sveriges bästa agilityekipage slåss om landslagsplatser för att detta året få representera Sverige på Nordiska mästerskapen 13-14 november i Moelv, Norge.

Vår alldeles fenomenala Anne har ju varit en given landslagsrepresentant i många år och kommer även detta året att vara med, denna gången med 2 hundar.

Anne och Signe vann årets landslagsuttagning i mediumklassen och kommer att tävla både individuellt och lag.
Hon kommer även indivuduellt att tävla med hunden Doris som gör sin debut i landslaget.

Vi önskar Anne med hundar ett stort lycka till!

Deltog i SM Agility 2021 Matilda Wallgren. Foto: Martin Rimby

Deltog i SM Agility 2021Anne Karlsson

Agility

Agility förknippas ofta med fart och fläkt men är också en sport som kräver en del av både dig som förare och av din hund. Många tror att det enbart handlar om att få hunden över/genom hindren men den största delen handlar om hur du får hunden att springa emellan hindren på en bana. Det är du som förare som visar vägen och hur du gör det kallas ”handling” eller ”att handla hunden” – det vill säga visa vägen på ett sätt så att hunden på ett snabbt, smidigt och säkert sätt tar sig genom en bana. Agility är en rolig sport som de flesta tycker om – både hundar och människor - Pröva!

Regler för agilityplanen

Du och din hund är välkomna att träna på agilityplanen förutsatt att du följer anvisningarna nedan:

* Du och Din hund bör ha gått minst Agility Grund, så att ni kan undvika skador.

* Din hund är ordentligt rastad innan ni går in på planen. Agilityplanen är ingen rasthage.

* Om det ändå skulle hända att Din hund bajsar på planen plockar du givetvis upp efter den.

* Hundarna får inte kissa på planen eller på hindren.

*Ställ in tunnelar, säcken och tunnelhållare i boden efter avslutat träningspass.

* Endast hundar får befinna sig på hindren

Med vänlig hälsning Agility kommitén

Klubben betalar ut 1500:- för de som deltar på SM oavsett gren.
Skriv ett mail till kassören om att du vill ha bidraget.

Vill du ha kontakt med Agilityn maila
skovdebkagility@gmail.com

Vi finns även på Facebook som en sluten grupp för våra agilityintresserade medlemmar. Gå gärna med där och ta del av den information som kommer från kommittén och från våra andra medlemmar!

Regler för Klubbmästerskap i Agility Skövde BK

Klubbmästerskapet avgörs i Hoppklass och Agilityklass där det sammanlagda resultatet räknas. Varje ekipage kör ett lopp/klass.

Endast ekipage som tävlat för Skövde BK eller Skövde-Tidaholms HU under året kan vara med göra upp om årets klubbmästare.

Officiella tävlingsregler gäller med undantag för diskning. Varje fel som skulle bli diskning ger istället femtio felpoäng.

Reviderade 2015

/Agilitykommittén

I vår kalender kan du se våra aktiviteter. Vi vill även informera om att de tider som det finns en bokning i kalendern är även agilityplanen bokad om inget annat anges. Egenträning hänvisar vi till annan tid då planen är ledig.