Agility

Agility förknippas ofta med fart och fläkt men är också en sport som kräver en del av både dig som förare och av din hund. Många tror att det enbart handlar om att få hunden över/genom hindren men den största delen handlar om hur du får hunden att springa emellan hindren på en bana. Det är du som förare som visar vägen och hur du gör det kallas ”handling” eller ”att handla hunden” – det vill säga visa vägen på ett sätt så att hunden på ett snabbt, smidigt och säkert sätt tar sig genom en bana. Agility är en rolig sport som de flesta tycker om både hundar och människor - Pröva!

Grundkurs

Under kursen går vi igenom alla hinder och du och din hund får träna på alla sorter. Allt eftersom kursen går bygger vi upp olika hinderkombinationer och ni får gå runt stationsvis. På agilitykurserna är hundarna mer eller mindre lösa och även agilityplanen är inhägnad så behöver din hund kunna vara lös bland andra hundar och kunna hålla fokus på dig och vad ni ska göra.

Krav: God allmänlydnad. Hunden ska vara minst 1 år gammal vid kursstart.

Kostnad: 1200 kronor plus samt medlemskap i Skövde brukshundklubb

Datum är 27 august och 6 måndagar framåt
kl 18.00

• Meddelande t.ex vilka kurser ni gått tidigare